Zoeken
   

  Roldeur overzicht

  Vrachtwagen roldeuren zijn te verdelen in 2 groepen; Dry freight (ongeïsoleerd) en geïsoleerd. Dry freight roldeuren zijn er in hout, kunststof en aluminium. De houten roldeuren worden al ruim 30 jaar toegepast en zijn eenvoudig, flexibel, sterk en goedkoop. Kunststof roldeuren zijn in opkomst, blijven netjes en zijn lichter. De nieuwe lichtgewicht aluminium roldeuren zijn tot 15% lichter dan een vergelijkbare houten roldeur en daarmee uitermate geschikt voor pakketdienst en distributievervoer. Daar waar hoge eisen aan de sterkte en duurzaamheid worden gesteld worden de zwaardere aluminium roldeuren toegepast. De Alu Plus roldeur is zelfs NEN12642 Code XL gecertificeerd.

  Geïsoleerde roldeuren kunnen in kunststof of aluminium geleverd worden, zijn 60mm dik, gevuld met CFK-vrij polyurethaanschuim en ATP-gecertificeerd. De verschillende types verschillen in soort materiaal maar ook in het gebruik van wel of geen scharnieren. Bij sommige aluminium roldeuren worden de panelen in elkaar gehaakt, andere zijn voorzien van kunststof scharnieren of een rubber continu scharnier/afdichting. Een licht geïsoleerde roldeur is ook leverbaar, speciaal geschikt voor frisdiensten.

  Alle genoemde roldeuren zijn er uiteraard in handbediende uitvoering. Vele typen kunnen ook pneumatisch of elektrisch bediend worden.

  Met het doorlopen van de roldeurselector kunt u zelf al bekijken wat voor u het beste toepasbare roldeursysteem is.